Invisalign

Een Invisalign-behandeling bestaat uit het dragen van een reeks transparante, verwijderbare aligners die je tanden geleidelijk rechtzetten. 

Intakegesprek

Na inschrijving plannen we direct een afspraak in voor het intakegesprek. Tijdens dit uitgebreide consult horen we graag meer over jou en je gebit en brengen we eventuele problemen en/of wensen in kaart.

Periodieke controle

Direct na het intakegesprek voeren we een periodieke controle uit. En aangezien je er dan toch bent, kun je ook meteen terecht voor een gebitsreiniging bij de mondhygiënist.

Wat kost mijn behandeling?

De tarieven voor onze behandelingen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de overheid. Deze richtlijnen zijn te bekijken op de website Alles over het gebit. Uiteraard geven we je graag van te voren een inschatting van de te verwachten kosten.

Wat houdt Invisalign in?

Een Invisalign-behandeling bestaat uit het dragen van een reeks transparante, verwijderbare aligners die je tanden geleidelijk rechtzetten. Geen beugels, geen draden en geen van de beperkingen die metalen beugels met zich mee kunnen brengen.

Waar zijn de transparante Invisalign-aligners van gemaakt en hoe zien ze eruit?

Transparante Invisalign-aligners zijn gemaakt van flexibel plastic; om precies te zijn van een gepatenteerd thermoplastisch materiaal genaamd SmartTrack-materiaal dat exclusief voor Invisalign-behandelingen is gemaakt.

Hoe worden mijn tanden rechtgezet met een Invisalign-behandeling?

Je Invisalign-behandelaar maakt een uniek, digitaal behandelplan waarin de exacte verplaatsingen van je tanden in kaart worden gebracht. Je transparante Invisalign-aligners worden vervolgens ontworpen om op basis van je plan op de juiste plaats en het juiste moment de juiste hoeveelheid druk uit te oefenen. Je Invisalign-behandelaar zal je bij elke stap begeleiden om je voortgang te controleren en ervoor te zorgen dat je aligners correct passen.

Krijg ik gegarandeerd rechte tanden met een Invisalign-behandeling?

Elke glimlach is uniek, daarom begint je Invisalign-behandeling met een consult. Tijdens je consult helpt je Invisalign-behandelaar je om te bepalen wat de Invisalign-behandeling voor jouw glimlach kan betekenen. We kunnen geen specifieke behandelingsresultaten garanderen, maar moedigen je aan om je behandelingsdoelstellingen kenbaar te maken tijdens het consult met je Invisalign-behandelaar.

Zou een Invisalign-behandeling de juiste oplossing voor mij kunnen zijn?

Invisalign-behandelingen kunnen een geweldige oplossing zijn voor zowel volwassenen als tieners die op zoek zijn naar een vrijwel onzichtbare manier om hun glimlach te verbeteren. Onze innovaties en technologische vorderingen maken het mogelijk om bijna alle veelvoorkomende problemen op het gebied van gebitscorrectie en beten op te lossen; van eenvoudig tot complex. Dankzij een discrete blauwe stip aan de buitenkant van de aligners voor tieners, kunnen ouders er zeker van zijn dat hun kind in de groei de transparante aligners vaak genoeg draagt.

Waaruit bestaat de behandelingsprocedure?

De Invisalign-behandeling begint met een consult met een opgeleide Invisalign-behandelaar. Je Invisalign-behandelaar evalueert je glimlach en stelt vervolgens een nauwkeurig, op maat gemaakt digitaal behandelingsplan op waarin de stapsgewijze transformatie van je glimlach is uitgestippeld.

Zodra je goedkeuring voor je plan hebt gegeven, worden je unieke aligners gemaakt. Je draagt elke set aligners 20 tot 22 uur per dag en schakelt elke 1 à 2 weken over op een nieuwe set aligners, zoals voorgeschreven door je Invisalign-behandelaar. Elke set aligners schuift je tanden voorzichtig en geleidelijk op de juiste plaats, volgens je behandelingsplan, op weg naar je mooie nieuwe glimlach.

Wat moet ik meenemen naar het consult met mijn Invisalign-behandelaar?

Kom met je vragen (we hebben een lijst om je op weg te helpen). Neem ook alle informatie over je tandheelkundige voorgeschiedenis mee. 

Wat kan ik verwachten tijdens mijn consult?

Tijdens het consult neemt je Invisalign behandelaar met je door wat je doelstellingen voor de gebitscorrectie zijn en wordt je glimlach onderzocht zodat je specifieke behoeften kunnen worden vastgesteld. Je Invisalign-behandelaar bespreekt mogelijk ook met je hoe snel je je nieuwe glimlach kunt bereiken en wat de kosten van jouw behandeling zijn.

Je Invisalign-behandelaar beveelt hoogstwaarschijnlijk aan om voorafgaand aan je Invisalign-behandeling een tandheelkundige controle en reiniging te plannen, om er zeker van te zijn dat je gebit en tandvlees in goede gezondheid verkeren en om onnodige risico’s te vermijden.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is van meerdere factoren afhankelijk, zoals hoe complex je geval is en hoe vaak je de aligners draagt. Je Invisalign-behandelaar bepaalt precies hoe lang je behandeling kan duren op basis van jouw specifieke behoeften. Gemiddeld duurt een Invisalign-behandeling 12 tot 18 maanden,4 al kun je al binnen enkele weken resultaat zien.

Hoeveel uur per dag moet ik mijn Invisalign-aligners dragen?

Draag voor het beste resultaat je transparante Invisalign-aligners 20 tot 22 uur per dag en haal ze er alleen uit om te eten, drinken, poetsen en flossen.

Hoe vaak heb ik een afspraak met mijn Invisalign-behandelaar?

Je Invisalign-behandelaar plant vaste afspraken, meestal eens in de vier à zes weken. Deze afspraken dienen om te controleren of je Invisalign-behandeling volgens planning verloopt.

Moet ik na de behandeling een retainer dragen om te voorkomen dat mijn tanden weer verplaatsen?

De meeste Invisalign-behandelaar bevelen aan dat iedereen die een orthodontische behandeling heeft voltooid, of dit nu met een beugel of een Invisalign-behandeling is, een retainer gebruikt om te voorkomen dat de tanden geleidelijk terugschuiven naar hun oorspronkelijke positie. Elk geval is anders, dus vraag je Invisalign-behandelaar of je retainers nodig hebt.